Vene sõjalaev tõi kuus Eesti kodanikku Jeemenist Djiboutisse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šiiamässulised huthid.
Šiiamässulised huthid. Foto: SCANPIX

Vene sõjalaev Priazovje toimetas 308 inimest 19 riigist, sealhulgas kuus Eesti kodanikku, relvakonfliktist haaratud Jeemeni lõunaosast Djiboutisse, teatas täna Vene kaitseministeerium.

Välisministeeriumi andmetel on evakueeritute puhul tegemist Jeemenis alaliselt elava kuueliikmelise perekonnaga. Ministeeriumi pressiesindaja sõnul on olnud ametkond perekonnaga ühenduses ka enne evakueerimist.

Riigist evakueeritud inimeste seas on 45 Vene, 159 Jeemeni, 18 USA, viis Suurbritannia, üks Bulgaaria, kuus Eesti, 14 Ukraina, üheksa Valgevene, kolm Türkmenistani, kaheksa Usbekistani, viis Aserbaidžaani, üks Bahreini, viis Djibouti, üks Somaalia, kolm Palestiina, 13 Jordaania, üheksa Kuuba, üks Saudi Araabia ning kaks Egiptuse kodanikku.

Vene sõjalaev Priazovje
Vene sõjalaev Priazovje Foto: ITAR-TASS

Priazovje osaleb Adeni lahes piraadivastasel operatsioonil.

Jeemeni konfliktis on vastamisi riigi praegust presidenti Abedrabbo Mansour Hadit toetavad jõud ning šiiamässulised huthid ja neid toetavad ekspresidendile Saleh´le lojaalsed väed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles