Rahvaliidu volikogu tagandas esimehe Uno Silbergi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Vitsut.
Lauri Vitsut. Foto: Toomas Huik

Täna õhtul Tartus koos istunud Rahvaliidu volikogu tagandas napi häälteenamusega volikogu senise esimehe Uno Silbergi, heites talle ette mittearvestamist erakonna liikmete ettepanekutega.

Silbergi toetas 19, tema vastu oli 21 volikogu liiget, üks hääletussedel oli kehtetu, volikogu uue juhi kandidaati täna ei arutatud, ütles erakonna pressiesindaja Andres Raid Postimees.ee'le.

Enne volikogu toimunud juhatuse istungil, mis kestis ettenähtud ajast kauem, prooviti Postimees.ee andmeil umbusaldada erakonna peasekretäri Lauri Vitsutit.

«Juhatus oli Vitsuti jätkamise poolt ja volitas teda selleks,» kinnitas Raid.

Vitsut ja erakonna esimees Juhan Aare läksid augusti lõpus avalikult tülli erinevate rahaasjade pärast, kuid kinnitasid seejärel septembri algul leppimist.

Rahvaliidu viis aseesimeest saatsid reede õhtul erakonnakaaslastele kirja, milles kritiseerisid erakonna juhtimist, ühtki isikut otseselt nimetamata. Aseesimehed on nimetatud kirja kommenteerimisest avalikkusele loobunud ning keeldusid ka täpsustamast, kelle pihta kirja kriitikanooled olid suunatud.

Rahvaliidu volikogu arutas täna veel tuleva aasta märtsis toimuvateks riigikogu valimisteks ja novembris peetavaks erakonna kongressiks valmistumist.

20. novembril Tartus toimuval korralisel kongressil võetakse vastu uuendatud programm ja põhikiri ning valitakse parteile üheks aastaks esimees, aseesimehed, volikogu ning revisjonikomisjon. Volikogu kinnitab seejärel ametisse uue juhatuse ning valib ka aukohtu liikmed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles