Eesti haridus on maailma võrdluses seitsmendal kohal

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: ANDRUS KOPLISTE

Eesti hariduse kõrge tase sai tunnistust OECD värskes edetabelis, kus me asume 76 maailma riigi hulgas silmapaistval 7. kohal.

OECD koostatud mahukaimat maailma koolide edetabelit juhivad Aasia riigid, mahajäänuimad on Aafrika riigid, vahendab BBC. Eesti on selles tabelis 7. kohal.

Tabelit juhib Singapur, talle järgnevad Hong Kong, Lõuna-Korea, Jaapan, Taiwan, seejärel Soome ning seitsmendal kohal Eesti. Kõige kehvemate hulgas on Aafrika riigid, viimasel kohal on Ghana.

Suurbritannia koolid on tabelis 20. kohal ning Ameerika Ühendriikide omad 28.

OECD majanduse mõttekoda osutab, et võrdlus, mis baseerub 76 riigi testide tulemustel, kinnitab hariduse ja majanduskasvu vahel olevat seost. «See on esimene kord, kui meil valmis hariduse kvaliteeti näitav ülemaailmne edetabel,» lausus OECD haridusdirektor Andreas Schleicher.

Edetabeli koostamise eesmärk oli tema sõnul anda nii vaestele kui rikastele riikidele võimalus end võrrelda maailma liidritega, avastada nende tugevusi ja nõrkusi ning vaadata, kuidas hariduse kvaliteedi parandamine mõjutab nende majanduslike eesmärkide saavutamist.

Analüüs baseerus matemaatika ja teaduse testi tulemustel. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles