Kass Arturi kook- kõikide laste lemmik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kass Arturi kook
Kass Arturi kook Foto: toit ja trend

Koogi valmistamiseks läheb vaja:

200 g võid
300 g iiriseid
Pool pakki (65 g) maisipulki

Sellest kogusest tuleb välja umbes 12 tükki.

Valmistusviis:

Koogi valmistamiseks kaalu valmis maisipulgad ja iirised. Võta kommid paberitest. Tõsta külmkapist välja või. Tükelda või noaga väiksemateks tükkideks, et ta kergemini sulaks.

Vala või potti, tõsta pott pliidile ja sulata keskmisel kuumusel. Pott peaks olema piisavalt suur (pigem suurem), et sinna mahuksid ära ka iirised ja maisikepikesed ning et neid saaks segada, ilma et nad üle poti ääre hakkaksid kukkuma. Kui või on sulanud, vala potti iirised. Ole ettevaatlik, sest või on väga kuum ja võib pritsida. Sega puukulbiga, kuni ka iirised on sulanud ja moodustanud võiga ühtlase massi. Tõsta pott tulelt. Nüüd vala juurde maisikepikesed. Sega maisikepikesed või ja iiriste segus hästi läbi, nii et nad võimalikult palju iiristega koos oleks. See võib võtta tükk aega. Laota küpsetuspaber lauale. Paber peab olema piisavalt suur, et kook hiljem sinna sisse keerata mahuks. Tõsta kulbiga maisikepikesed paberile. Vormi kulbi abil (ettevaatust, segu on endiselt kuum!) kepikestest kas plaat, vorst või muu soovitud kuju. Keera küpsetuspaber koogi peale ja paki kook paberisse. Suru kätega maisikepikesi veel tihedalt kokku. Tõsta külmkappi tahenema. See võtab aega umbes 3–4 tundi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles