Galerii: Vormsi reisiparvlaev Ormsö sai nime

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna sai pidulikul tseremoonial nime Vormsi uus reisiparvlaev Ormsö, mis alustab Rohuküla-Sviby liini teenindamist 1. juunil.

Ormsö mahutab ligi 30 sõiduautot ja 200 reisijat. Laeva pikkus on 45, laius 12 ja süvis 2,7 meetrit. Laeva töökiirus täislastis on 12 sõlme ning peamasinate võimsus 2x1000 kilovatti. Laev peab olema suuteline liikuma 45 sentimeetri paksuses silejääs kiirusega kaks sõlme. Ormsöle on planeeritud ka toitlustusteenus.

Laev maksis 9,3 miljonit eurot, millest 93,5 protsenti rahastas Euroopa Regionaalarengu Fond. Varem on riik ehitanud Euroopa Liidu toel katamaraan-tüüpi parvlaeva Runö Ruhnu saarega ühenduse pidamiseks, alumiiniumist monokorpusega parvlaeva Abro Abruka saarega ja reisiparvlaeva Wrangö Prangli saarega ühenduse pidamiseks.

14. mail allkirjastasid Veeteede Ameti ja laeva ehitaja Baltic Workboats AS esindajad reisiparvlaev Ormsö laeva üleandmise ja heakskiidu protokolli. Selle dokumendi alusel anti laev laevatehase poolt tellijale ehk Veeteede Ametile. Lääne maavalitsus on sõlminud lepingu Väinamere Liinid OÜ-ga reisijate-, sõidukite- ja kaubaveo teenuse osutamise avaliku teenindamise otselepingu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles