Paet: välisministrite kohtumiselt pole Gruusia kohta ühisavaldust oodata

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Urmas Paet
.
Välisminister Urmas Paet . Foto: Peeter Langovits.

Täna ja homme Pärnus toimuval Põhjamaade ja Balti välisministrite kohtumisel kirjalikku ühisavaldust Vene-Gruusia konflikti osas ei tehta, ütles välisminister Urmas Paet.


Paet lausus Norra välisministriga peetud pressikonverentsil, et senise praktika kohaselt Põhjamaade ja Balti välisministrite kohtumistel ühiseid kirjalikke avaldusi ei tehta.

Tema sõnul on kokkusaamisel peateemadeks siiski arengud Venemaal ning Vene-Gruusia konflikt.

«On kindlasti oluline, et meie, kaheksa riiki, omaksime maksimaalselt ühesuguseid seisukohti, sest see mõjutab nii Euroopa Liidu kui NATO positsioone võimaliku ühtsuse suunas,» nentis Paet.

Ta kinnitas, et ennekõike on tegemist kohtumisega, kus võimalikult avameelselt oma arusaamadest räägitakse ja analüüse jagatakse. Üheskoos käitumine on tema hinnangul oluline seetõttu, et seda tugevam on nende seisukohtade mõju NATO ja ELi võimalikele lõppotsustele.

9.-10. septembril Pärnus toimuval Põhjamaade ja Balti riikide (NB8 –Nordic-Baltic 8) välisministrite kohtumisel arutatakse peale Venemaa ja Gruusia teema ka Läänemere strateegiat, Afganistaniga seonduvat ning ELi suhted Ukraina ja Moldovaga.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles