Parlament vabastas riigikohtuniku ja nimetas ametisse uue

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikohus.
Riigikohus. Foto: Toomas Herm

Riigikogu otsustas täna vabastada alates tuleva aasta jaanuarist ametist riigikohtuniku Jüri Ilvesti ning nimetada septembrist uueks riigikohtu liikmeks Paavo Randma.

Riigikogu vabastas pensionile jääda sooviva Ilvesti kohtunikuametist alates tuleva aasta 18. jaanuarist. Seaduse järgi nimetab ja vabastab riigikohtu liikme ametist parlament riigikohtu esimehe ettepanekul.

Juba tänavu mais pensionile jäänud Ott Järvesaare asemel saab parlamendi tänase otsuse kohaselt uueks riigikohtunikuks praegu Tartu ringkonnakohtu kohtunikuna töötav Paavo Randma, kes asub ametisse septembris.

1977. aastal Tartus sündinud Randma on lõpetanud Tartu Ülikooli õigusteaduskonna ning omandanud samas ka doktorikraadi. Lisaks on ta ennast täiendanud Kieli ülikoolis Saksamaal. Alates 1999. aastast on Randma olnud seotud kohtusüsteemiga, töötades esmalt riigikohtu kriminaalkolleegiumi nõuniku ning seejärel Tallinna ja Tartu ringkonnakohtu kohtunikuna. Põhitöö kõrval on Randma juhendanud karistusõiguse üld- ja eriosa seminare Tartu Ülikooli õigusteaduskonnas.

Riigikohtu esimehe Priit Pikamäe sõnul on Randma kogenud jurist, kelle senine töö peegeldab sügavaid õigusalaseid teadmisi. Randma on avaldanud publikatsioone nii Eesti kui välismaa teadusajakirjades ning tal on tugev akadeemiline kvalifikatsioon ja pikk töökogemus riigikohtu nõuniku ja ringkonnakohtunikuna, märkis riigikohtu esimees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles