Galerii ja video: vaata, millises seisus on Lennart Meri ameti-Mercedes

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaitseliit andis eelmise kuu alguses teada, et on seadnud taas töökorda president Lennart Meri ametiautoks olnud Mercedese. Postimees käis vabatahtlike riigikaitsjate peastaabi territooriumil uurimas, millises seisus on sõiduk.

1992. aastal valminud musta värvi kerega ja heleda nahksisuga Mercedes-Benz 300 SEL on juba 2002. aastast saadik olnud kaitseliidu käsutuses. Nimelt toona otsustas president Arnold Rüütel anda eelmist presidenti Lennart Meri kogu tema ametisoleku aja teeninud Mercedese tasuta vabatahtlikule riigikaitseorganisatsioonile.

Enne seda proovis presidendi kantselei auto 200 000 krooni eest maha müüa, ent müük nurjus, sest keegi ei soovinud osta autot.

Leitnant Aleksandr Grigorjev
Leitnant Aleksandr Grigorjev Foto: /

Küsimusele, mis on kaitseliidul edasised plaanid sõidukiga, vastas kaitseliidu peamehhaanik leitnant Aleksandr Grigorjev, kes on hoolitsenud selle eest, et president Lennart Meri ametiauto oleks jätkuvalt sõidukorras: «Eks sõiduk tuleb säilitada heas konditsioonis, kuna ta on ikkagi ajalooline auto meie riigi jaoks ja samas ka mõningad esinduslikud sõidud teeme selle autoga, kui on vajadust.»

Pärast president Lennart Meri Mercedese loovutamist on olnud hilisemate riigipeade ametiautod Audi A8 marki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles