Politsei hakkas korterist ilma jäänud vanaproua lugu uurima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korterist ilma jäänud naine.
Korterist ilma jäänud naine. Foto: Radar

Oktoobris rääkis Kanal 2 saade Radar loo Mustamäel elavast vanaprouast Helve Sikust, kellelt oli välja petetud korter. Nimelt tõttasid pärast poja ja elukaaslase surma prouale appi ammused tuttavad, kes abi varjus Helve korteri kaaperdasid. Tänu Radari loole võttis politsei asja uurimisse ning augustis peaks asi jõudma kohtusse

85-aastase vanaproua Helve nn. abistajaid Einikat ja tema tütart Merikest hakkas huvitama Helve Ehitajate teel asuv korter. 2013. aasta septembris viidi Helve Sikk notarisse, kus ta müüs oma korteri sõbrannast hooldajale Einikale. Korteri hinnaks oli lepingus märgitud 40 000 eurot ja kirja oli pandud, et sellest 20 000 on vanaproua sularahas juba kätte saanud. Kui Radar Helvega rääkimas käis, ütles vanaproua, et ei saanud arugi, et on korteri maha müünud.

Vanaproua pangakonto väljavõtet uurides ilmnes, et tema pangaarvelt oli korteritehingu eest saadud summa sularahas välja võetud. Samuti oli hooldajatele tehtud ülekandeid igakuiselt ja praktiliselt kogu Siku pensioni ja sotsiaaltoetuse ulatuses. Lisaks oli Helve raha eest käidud näiteks sushit söömas.

Helve pärast hakkasid muret tundma ka tema naabrid ja vanad sõbrannad, kes siis pettuse avastasid ja Helvele selgitasid, et ta on oma kodust ilma.

Alles pärast seda, kui Radar asjaolusid pisut selgitas, tegid sõbrannad politseisse avalduse ning politsei hakkas olukorda täpsemalt uurima. Praeguseks on politsei oma uurimisega jõudnud lõpule ja prokuratuur valmistub asja kohtusse saatma.

«Tänaseks on politsei kindlaks teinud kuriteos kahtlustatavad ning lähiajal edastatakse kogu materjal prokuratuurile. Lisaks on prokurör esitanud kohtule taotluse korteri arestimiseks,» selgitas politsei pressiesindaja Madis Vaikmaa.

Kuidas Helvelt korter välja peteti ning kuidas kelmid ise asja selgitavad, seda näete täna õhtul kell 21:30 hooaja viimases Radaris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles