Kohver jääb kuni kohtuprotsessi alguseni Pihkvasse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eston Kohver Pihkva kohtus.
Eston Kohver Pihkva kohtus. Foto: Liis Treimann / Postimees

Venemaal vahi all hoitav kaitsepolitseinik Eston Kohver jääb kuni kohtuprotsessi taasalustamiseni Pihkvasse.

Kui algselt liikus info, et Kohver viiakse tagasi Moskvasse, siis nüüd kinnitas Kohvri kaitsja Jevgeni Aksjonov BNSile, et Kohvri transportimisel polnud mõtet ja mees on kuni uue istungini Pihkvas.

Aksjonov lisas, et tõenäoliselt asub Pihkva kohus Kohvri süüasja taasarutama lähema paari nädala jooksul.

Pihkva oblastikohus pikendas 8. juunil Kohvri vahi all hoidmise tähtaega 8. augustini, varasemalt oli see tähtaeg 4. august. Ühtlasi tuvastas kohus süüasjas rikkumisi ja saatis kaasuse tagasi prokuratuuri. Kohus otsustas tagastada süüasja materjalid Venemaa peaprokuratuurile, et eemaldada sellest rikkumised, mis takistavad süüasja sisulist läbivaatamist. Väidetavalt saatis kohus Kohvri süüasja prokuratuuri tagasi, kuna üks leht toimiku tuhandetest lehtedest oli puudu olnud.

Kohvrile on esitatud süüdistus spionaažis, illegaalses piiriületuses, relva omamises ja selle salakaubaveos. Pihkva kohtu andmetest selgub, et Kohvrit süüdistatakse Venemaa kriminaalkoodeksi paragrahv 276 järgi ehk spionaažis, paragrahv 226 lõige 1 järgi ehk relva salakaubaveos, paragrahv 222 järgi ehk relva kandmises ning üheksas rikkumises paragrahv 322 järgi, mis käsitleb riigipiiri ebaseaduslikku ületamist.

Eesti kaitsepolitsei teatas mullu 5. septembri õhtul, et sama päeva hommikul kella üheksa ajal võtsid Venemaalt tulnud tundmatud isikud relva ähvardusel vabaduse teenistuskohuseid täitnud kaitsepolitsei ametnikult ja viisid ta endaga üle piiri Venemaale. Vahejuhtum leidis aset Luhamaa piiripunkti läheduses Võrumaal Meremäel.

Kaitsepolitseinik Eston Kohver viidi füüsilist jõudu kasutades ja relva ähvardusel Venemaale. Inimröövile eelnes seejuures Venemaa suunalt operatiivraadioside segamine ja suitsugranaadi kasutamine. Enne Pihkvasse toomist hoiti Kohvrit Moskva Lefortovo vanglas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles