Rõivas: mõistan välisministri riigimehelikku sammu

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas ja Keit Pentus-Rosimannus.
Taavi Rõivas ja Keit Pentus-Rosimannus. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Peaminister Taavi Rõivas ütles täna välisminister Keit Pentus-Rosimannuse tagasiastumisavaldust vastu võttes, et see on talle raske, kuid mõistetav.

«Keit on olnud minu valitsuses nii keskkonna- kui välisminister, täitnud mõlemaid ameteid tõsise pühendumusega. Tema kaasabil on Eesti riik paremini liitlasvägede poolt kaitstud, Eesti seisukohad on kõlanud tugevalt Brüsselist Washingtonini, välisteenistus muutunud lühikese ajaga initsiatiivikamaks ja avatumaks,» kommenteeris peaminister Taavi Rõivas Keit Pentus-Rosimannuse ametist lahkumist.

«Olen Keiduga pikalt koos töötanud ning näinud lähedalt tema süvenemisvõimet ja töökust. Ma tean, et tal on süda õige koha peal. Ta on hinnatud meeskonnaliige mitte ainult minule - tema kohta jagub kiidusõnu ka minu väliskolleegidel,» kiitis Rõivas.

«Seda raskem on mul vastu võtta tema avaldust lahkumiseks. See avaldus tähistab soovi säästa meeskonda, säästa valitsust. See on riigimehelik samm. Seetõttu ma seda mõistan,» ütles Rõivas.

«Ma tänan Keitu südamest valitsuses tehtud töö eest,» lõpetas ta oma teate.

Ringkonnakohtus eile Autorollo pankrotiasjaga seoses vastutavaks tunnistatud välisminister Keit Pentus-Rosimannus teatas täna, et esitas peaministrile tagasiastumisavalduse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles