Aas esitas Valga ja Lääne maavanemate kandidaatideks Lepiku ja Suure

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne maavanema kandidaat Neeme Suur.
Lääne maavanema kandidaat Neeme Suur. Foto: Arvo Tarmula

Riigihalduse minister Arto Aas esitas Valga maavanema kandidaadiks Margus Lepiku ja Lääne maavanema kandidaadiks Neeme Suure.

Reformierakonda kuuluv Margus Lepik on ka praegu Valga maavanem, Neeme Suur kuulub Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda ning oli Lääne maavanem aastatel 2008-2011.

«Margus Lepik ja Neeme Suur on oma maakonnas end juba tõestanud mehed, kellel on varasem kogemus nii omavalitsuse kui ka maakonna juhtimises. Ka seni maavanemana tegutsenud Margus Lepik on Valgamaa omavalitsusjuhtidelt kiita saanud ja Neeme Suur aitab ekspertkomisjonis oma kogemustepagasile toetudes ka omavalitsusreformi ette valmistada,» ütles Aas siseministeeriumi pressiesindaja vahendusel.

Ministri sõnul on maavanema puhul kõige olulisemad koostööoskus ning tegutsemine maakonna kui terviku huve silmas pidades.

Järgmisena tutvustab riigihalduse minister maavanema kandidaate kohalikele omavalitsusliitudele.

Margus Lepik oli Valga linnavolikogu liige aastatel 1996-1999 ja linnapea aastatel 1999-2007. Lepik on juhtinud Eesti Linnade Liitu. Ta kuulus riigikogu XI koosseisu kuni Valga maavanemaks saamiseni 2010. aastal. Lepiku ametiaeg maavanemana lõppes 30. juunil. Ka on Lepik rahvusvahelise Valga-Valka komisjoni liige.

Neeme Suur oli kunagise Risti valla volikogu liige aastatel 1993-1996, vallavanem aastatel 1996-2002 ja vallavolikogu esimees aastatel 2002-2008. Aastatel 2003-2008 oli Neeme Suur SA Läänemaa Arenduskeskuse juhataja. Aastal 2008 nimetas valitsus Suure Lääne maavanemaks. 2011. aastal valiti Suur riigikokku.

Seaduse kohaselt nimetab valitsus maavanema ametisse viieks aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles