Narva-Jõesuu ujumiskohas jäid kadunuks neli inimest

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva-Jõesuu rand
Narva-Jõesuu rand Foto: Mihkel Maripuu

Reede õhtul jäid Narva jõe merre suubumise kohas kadunuks kaks meest ja kaks tüdrukut, kes eeldatavalt läksid ujuma, teatas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja.

Kella 18.10 ajal pöördus Narva-Jõesuu kordonisse inimene, kes teatas, et avastas rannalt meesterahva riided ja isiklikud asjad ning nende omanik on pikemat aega kadunud. Politsei võttis ühendust mehe lähedastega, kelle sõnul läks 49-aastane mees randa ning pole tagasi tulnud.

Politsei alustas koheselt otsinguid.

Kella 19.05 ajal pöördus kordonisse naisterahvas, kes teatas, et samas kohas on kadunuks jäänud ka 31-aastane mees ning kaks 10-aastast tüdrukut. Nende isiklikud asjad olid samuti rannas.

Kadunuid inimesi otsiti nii jalgsipatrulliga maismaalt kui ka kaatriga merelt. Tugeva lainetuse tõttu pidi kaater otsingud katkestama.

Kella 23 ajal saabus otsingutele ka politsei- ja piirivalveameti lennusalga kopter, mille meeskond jätkab inimeste otsimist kuni pimeduse saabumiseni.

Otsinguid jätkatakse kohe, kui taas valgeks läheb.

Õnnetuspaigas oli õhtul tugev läänetuul ja lainetus, mis tekitab jõe suudmes tugevaid keeriseid. Kella 16.00 ajal sattusid samas kohas uppumisohtu veel kaks tüdrukut, kes päästeti.

Narva kordoni piirivalvevanemkomissar Alik Pärna sõnul toovad suviselt kuumad ilmad supluskohtadesse rohkelt inimesi.

«Õnnetuste ära hoidmiseks on mõistlik üksinda randa mitte minna, nii saavad kaaslased ohu korral kiirelt abi kutsuda. Üle ei tohiks hinnata oma võimeid ning silmas tuleb pidada ka ilmastiku olusid. Abiks on ka see, kui kõik rannas olijad on tähelepanelikud ka teiste puhkajate suhtes. Kui märkate rannal pikaks ajaks omanikuta jäänud asju, andke sellest viivitamatult teada häirekeskusele helistades 112,» ütles Pärna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles