Dissernet sai Korbi plagiaadile juhuslikult jälile

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valeri Korb
Valeri Korb Foto: Tiina Kõrstini / Õhtuleht

Vene internetikogukonna Dissernet aktvistide sõnul satuti ühe Moskvas tegutseva väitekirjade «müügikontori» tegemisi jälgides juhuslikult peale Keskerakonda kuuluva riigikogulase Valeri Korbi plagiaadile.

Dissernet kahtlustab, et 286-leheküljelisest sotsioloogiateemalisest väitekirjast on rohkem kui 200 lehekülge teksti kas osaliselt või täielikult viitamata üle võetud kolmest varem avaldatud tööst.

Need on juba mainitud Sergei Fedotovi väitekiri, Vjatšeslav Dubjaga 1998. aasta väitekiri «Venemaa siseministeeriumi sisevägede operatiivüksuste sõduri psühholoogilise valmisoleku kujunemine avaliku korra kaitse täitmisel» ning Moskva Ülikooli kirjastuses ilmunud Aleksandr Asmolovi raamat «Isiksusepsühholoogia».

Selgema ülevaate saamiseks on allpool ära toodud tabel, mida tavaliselt Dissernet kasutab plagiaadikahtluse evivate teadustööde puhul.

Selgitus tabeli juurde:

  • Hall lahter - tiitelleht, eessõna, kirjanduse loetelu, tabelid, joonised. Seda osa ei analüüsitud, ent see ei tähenda, et seal ei pruugi leiduda plagiaati.
  • Valge - Dissernet ei ole avastanud plagiaati.
  • Osaliselt värvitud - osal leheküljel olevast tekstist lasub plagiaadikahtlus.
  • Punane - laenatud tekst S. Fedotovi 2001. aasta väitekirjast «Psühholoogilised alused politseinike ametialase pädevuse kujunemiseks».
  • Roheline  - laenatud tekst V. Dubjaga 1998. aasta väitekirjast «Vene siseministeeriumi sisevägede operatiivüksuste sõduri psühholoogilise valmisoleku kujunemine avaliku korra kaitse täitmisel».
  • Helesinine – laenatud tekst A. Asmolovi raamatust «Isiksusepsühholoogia».
Foto: Ekraanitõmmis dissernet.org veebilehelt
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles