Ossinovski hakkab koguma koalitsioonilepingu täiendamiseks ideid

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski nädalavahetusel SDE suvepäevadel.
Jevgeni Ossinovski nädalavahetusel SDE suvepäevadel. Foto: Erakogu

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) esimees Jevgeni Ossinovski ootab erakonna piirkondadelt kahe nädala jooksul koalitsioonilepingu täiendamiseks ettepanekuid, mis tema hinnangul võiksid keskenduda kolmele laiemale teemale.

Ossinovski ütles Postimehele, et koalitsioonilepingu täiendamist arutas nädalavahetusel SDE volikogu, mis jõudis arvamusele, et protsessiga tuleb alustada. «Täna palusin oma erakonna piirkondasid, et lähima kahe nädala jooksul ehk 17. juuliks toimuksid kõikides piirkondades juhatuse koosolekud, kus arutataks seda küsimust ja tehtaks ettepanekuid koalitsioonilepingusse,» rääkis ta.

20. juulil koguneb SDE juhatus, et ettepanekud läbi arutada ja kujundada oma positsioon. «Seejärel oleme meie omalt poolt valmis,» ütles ta.

Ossinovski on piirkondadele aruteluks välja pakkunud kolm teemat, millele keskenduda: esiteks regionaalareng ja ääremaastumise vähendamine, mis tema sõnul ei puuduta niivõrd haldusreformi detaile, kuivõrd proaktiivset regionaalpoliitikat laiemalt, teiseks ettevõtluse ja majanduse elavdamine nii majandus- kui maksupoliitiliste meetmetega ning kolmandaks demokraatiaküsimused, mis tema sõnul hõlmavad nii demokraatiapaketti kui Rahvakogu ettepanekuid. «Need on need kolm teemat, mida ma piirkondadele kuidagi põhjalikumalt lahti ei kirjutagi, et saada nende käest uusi ideid,» märkis ta.

Küsimusele, kui suuri muudatusi tuleks koalitsioonilepingusse teha, vastas Ossinovski, et kindlasti ei saa protsess piirduda komakohtade muutmisega. «Kindlasti ei ole hetkel lõpptulemust õige prognoosida. Eks läbirääkimised näitavad valmisolekut asja konstruktiivselt arutada, aga selge on see, et ettepanekud saavad olema olulised,» ütles ta.

Aega, millal kolme koalitsioonierakonna esindajad võiksid laua taha istuda, pole Ossinovski sõnul veel paika pandud. «Oleme arutanud, et on plaanis selle teema juurde tulla. Me omalt poolt teeme sammud ära, eks teistel erakondadel seisab tõenäoliselt sama protsess ees,» ütles ta.

Küll kinnitas ta, et kui läbirääkimised on peetud, vajavad võimuleppesse tehtavad täiendused ka SDE volikogu heakskiitu. «Oleme kokku leppinud, et pärast läbirääkimist kindlasti koguneb volikogu, et läbirääkimiste tulemusi analüüsida ja sellele hinnang anda,» ütles ta.

Reformierakonna peasekretär Martin Kukk ütles Postimehele, et head ideed tuleb alati läbi arutada. Ta märkis, et kui valitsuspartnerid leiavad lisaideede rakendamiseks üksmeelselt lahendusi, siis on ka Reformierakond neile avatud.

«Ka Reformierakonnas on arutluse all palju ideid, mida võiks lisaks ellu viia. Üks konkreetsem teema paljudest, mis vajab juba sügisel lahendamist, on firmaautode sõidupäevikute kaotamine, et ettevõtjatel halduskoormus väheneks ja autode kasutamine lihtsamaks muutuks,» rääkis peasekretär ja lisas, et see teema on kavas ettevõtlusorganisatsioonide ja koalitsioonipartneritega läbi arutada ning ellu viia.

Reformierakonna, SDE ning Isamaa ja Res Publica Liidu koalitsioonileping sai allkirjad 8. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles