Merepäästjad otsisid merelt kadunud lohesurfarit

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lohesurfar.
Lohesurfar. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Merepäästjad käivitasid laupäeval Kihnu saarelt merele läinud ja kadunuks jäänud lohesurfari leidmiseks otsinguoperatsiooni, surfar pääses siiski iseseisvalt kaldale.

Tallinna merevalvekeskus sai laupäeval kell 16.45 teate, et 30-aastane mees läks Kihnu saarel Linakülas surfama ja kadus vaateväljast.

Kadunud lohesurfarit läks otsima Pärnu politseijaoskonna merepäästepatrull. Kaatriga väljuti Kihnu sadamast kell 17.03. Samuti alarmeeriti politsei- ja piirivalveameti lennusalga kopteri valvemeeskonda ning Munalaiu sadamasse suunati Pärnu päästekomando merepäästevõimekusega pinnaltpäästjad, teatas Lääne prefektuur.

Kell 17.33 helistas teataja uuesti ning ütles, et märkas kadunud meest ja abi enam vaja pole. Surfaril oli purunenud lohe ning ta tuli iseseisvalt surfilauaga ujudes kaldale. Meditsiinilist abi mees ei vajanud.

Sündmuskohal puhus põhjakaare tuul kiirusega 8 kuni 10 m/s ja laine kõrgus merel oli kuni 1,2 meetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles