Ajateenistusse soovib üha rohkem vabatahtlikke

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üksik-vahipataljoni ajateenijad
Üksik-vahipataljoni ajateenijad Foto: Toomas Huik

Sel aastal on märkimisväärselt kasvanud nende noormeeste arv, kes soovivad vabatahtlikult ajateenistusse minna, rääkis kaitseressursside ameti peadirektor Kairi Rikko.

«Me oleme saanud juba üle 1100 avalduse, mis näitab, et ajateenistus on populaarne ja noormehed ikkagi oma kohustust väga meeleldi täidavad,» vahendasid ERRi uudised Kairi Rikko sõnu hommikuprogrammis «Terevisioon».

Saatekülalise sõnul on ajateenistusse minejad aasta-aastalt ühe teadlikumad sellest, mis neid ees ootab, kuid noormeeste füüsiline ettevalmistus jätab tugevasti soovida, mistõttu soovitas ta tulevastel sõduritel ennast treenida.

Kui kutsealusel ei ole mõjuvat tervislikku põhjust, ei saa ta ajateenistusest kõrvale jääda, seega ei pääse kaitseväest ka tudengid ja pangast laenu võtnud isikud, küll aga on võimalik küsida ajapikendust. «Eestis on tegelikult väga inimsõbralik suhtumine ajateenistusse kutsumisel,» kinnitas Rikko, lisades, et praegu on Eestis ajapikendust saanud üle 23 000 kutsealuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles