Tallinna-Tartu maanteel hukkus teelt välja sõitnud mootorrattur

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna-Tartu maanteel hukkus täna pärastlõunal kolmerattalise mootorrattaga teelt välja sõitnud Soome kodanik.

Põhja prefektuuri teatel juhtus õnnetus kella 12.15 paiku maantee 17. kilomeetril, kus Tallinna suunas liikunud 70-aastane Soome kodanik sõitis kolmerattalise sõidukiga sirgel lõigul teelt välja ja paiskus vastu betoonist paneeli. Sõidukit juhtinud mees hukkus kohapeal.

Õnnetuspaigal viibinud Ida-Harju politseijaoskonna välijuhi Marek Tammise sõnul on praegu keeruline öelda, mis traagilise õnnetuseni viis. «Sellegipoolest panen kõigile juhtidele südamele, et enne sõitma minemist tuleb veenduda sõiduki tehnilises seisukorras. Juht peab olema puhanud ning hea enesetundega, et säilitada valvsus ja tähelepanelikkus,» ütles ta.

Liiklusõnnetuse täpsemad asjaolud selgitab välja uurimine. Õnnetust pealt näinud inimestel palub politsei ühendust võtta telefonil 612 3000 või aadressil pohja.lmt@politsei.ee.

Politsei esialgsetel andmetel kandis juht õnnetuse hetkel kiivrit ja omas vastava kategooria juhtimisõigust. Surnukeha saadeti kohtuarstlikule lahangule, kus selgub mehe hukkumise täpne põhjus. Uurimine selgitab välja ka sõiduki tehnilise seisukorra.

Viimasel kolmel aastal ehk aastatel 2012–2014 juhtus mootorratturi osalusel 250 kannatanuga õnnetust, kus sai vigastada kokku 283 ja hukkus 13 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles