Kaitsevägi ei keela teenistust avalikult pildis kajastada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti missioonisõdurid.
Eesti missioonisõdurid. Foto: Egert Kamenik

Kaitsevägi ei keela sõduritel avaldada foto- ja videomaterjale teenistusest, sealhulgas ka välismissioonidelt, kui materjalid vastavad ettenähtud nõuetele.

Välismissioonidel teenivad Eesti kaitseväelased on avaldanud populaarsetes videoportaalides mitmeid lõike oma teenistusest. Näiteks üks värskematest on üleval Youtube’i veebikeskkonnas ning sel on näha lahingukontakti vastasega Afganistanis Helmandi provintsis.

Kaitseväe peastaabi pressijaoskonna ülem vanemleitnant Ingrid Mühling ütles BNSile, et kaitseväelastel ei ole keelatud avaldada videoid oma teenistustusest, kuid sel juhul tuleb järgida operatsiooni julgeoleku reegleid, et mitte seada ohtu enda ja oma relvavendade elu.

Näiteks ei tohi avalikult üles riputada materjale, mille põhjal on võimalik asukoha geograafiline tuvastamine ega näidata läbipääse ja väravaid. Samuti ei tohi näidata haavatuid ja langenuid. Ka tuleb arvestada, et piltidelt ja videodelt ei oleks võimalik tuvastada koalitsiooniga koostööd tegevaid kohalikke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles