Marina Kaljurand: tähtis on mitte kartma lüüa

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaba aeg truude kaaslastega: välisminister Marina Kaljurand jalutamas metsas kuue ja poole aastase hiidtaksi Rocky ning viie ja poole kuu vanuse šoti terjeri Marland Lady Lennoxi ehk lihtsalt Lennuga.
Vaba aeg truude kaaslastega: välisminister Marina Kaljurand jalutamas metsas kuue ja poole aastase hiidtaksi Rocky ning viie ja poole kuu vanuse šoti terjeri Marland Lady Lennoxi ehk lihtsalt Lennuga. Foto: Mihkel Maripuu

Üksainus naine ja 141 meest – selline oli olukord Moskvas. Ja too üksainus, keda venelased kutsusid Marinotškaks ja kes oskas tekitada neile segadust, suutis ebahariliku olukorra enda kasuks pöörata. Kuidas? Temalt leidub, mida õppida.

Kui Marina Kaljurand (52) tegutses eelmisel kümnendil Eesti suursaadikuna Moskvas, kuulis ta endale öeldavat, et nüüd on karjääris tipp saavutatud – mida enamat? Möödus paar aastat, Kaljurannast sai suursaadik Washingtonis, ja taas kuulis ta, et nüüd on tööteel tipp käes – kuhu veel?

Eelmisel kuul sai temast – parteituna! – välisminister. «Nagu näha, toob elu ootamatusi,» tõdeb ta usutluses Arterile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles