Vene prokuratuur nõuab Kohvrile 16-aastast vangistust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eston Kohver
Eston Kohver Foto: Liis Treimann

Vene prokuratuur nõuab Venemaa poolt röövitud Eesti kaitsepolitseinikule Eston Kohveri mitmete kriminaalsüüdistuste eest 16-aastast vangistust, Pihkva kohus kuulutab otsuse 19. augustil.

Prokurör märkis reedel toimunud kohtuvaidluste käigus, et Kohveri teod talle süüks pandavates episoodides on tõendatud ning kohus peaks talle määrama 16-aastase vangistuse range režiimiga vanglas, kusjuures mees peaks kogu karistuse kandma Venemaal. Lisaks nõudis prokurör Kohverile 200 000 rubla ehk ligi 2860 euro suuruse trahvi määramist.

Kohveri kaitsja Jevgeni Aksjonov üritas oma kaitsekõnes prokuröri esitatud süüdistusi ümber lükata. «Kohveri ise kinnitas kohtule, et pole süüdi,» ütles Aksjonov BNSile.

Täna toimunud kohtuistungil esinesid Eston Kohver ja tema advokaat Jevgeni Aksjonov lõppsõnaga, kirjutab uudisteportaal Pskovskaja Lenta Novostei.

Kohus avalikustab 19. augustil kohtuotsuse resolutiivosa ja motiveeritud kohtuotsuse.

Venemaa prokuratuur süüdistab Eston Kohvrit spionaažis, illegaalses piiriületuses, relva omamises ja relva salakaubaveos. Eesti peab Kohvri süüdistust fabritseeringuks ning nõuab tema viivitamatut vabastamist.

Eesti kaitsepolitsei teatas mullu 5. septembri õhtul, et sama päeva hommikul kella 9 ajal võtsid Venemaalt tulnud tundmatud isikud relva ähvardusel vabaduse teenistuskohuseid täitnud kaitsepolitsei ametnikult ja viisid ta endaga üle piiri Venemaale. Vahejuhtum leidis aset Luhamaa piiripunkti läheduses Võrumaal Meremäel.

Kaitsepolitseinik Eston Kohver viidi füüsilist jõudu kasutades ja relva ähvardusel Venemaale. Inimröövile eelnes seejuures Venemaa suunalt operatiivraadioside segamine ja suitsugranaadi kasutamine. Kohvrit hoiti esialgu Moskva Lefortovo vanglas, suve hakul toodi ta Pihkvasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles