Peruus hukkunud alpinistide tütre toetamiseks avati konto

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peruu Andid Huaraze linna lähedal.
Peruu Andid Huaraze linna lähedal. Foto: Mariana Bazo / Scanpix

Juuni alguses Peruus hukkunud Eesti alpinistide lähedased on avanud pangakonto, et aidata vanemateta jäänud tüdruku kasvatamist ja haridusteed.

Peruus hukkunud Jane ja Tarmo Rigal on lasteaiaealine tütar Maarja Mirali, kelle kasvatamise on enda peale võtnud Jane lähedane sõbranna Anne. 

Sotsiaalmeedias ka oma sõpru-tuttavaid abistama kutsunud ettevõtja ja rännumees Tiit Pruuli sõnas Postimehele, et Jane ja Tarmo sõbrad, alpinistid ja töökaaslased on otsustanud omalt poolt rahaga toetada Maarja Mirali kasvatamist ja haridusteed.

Sel eesmärgil on avatud Maarja Mirali Riga arvelduskonto SEB-pangas EE171010011707932227. Pruuli sõnutsi võivad kontole jõukohaseid annetusi teha kõik, kes saavad kaasa aidata.

7. juunil läks neli kogenud mägironijat Tocllaraju tippu vallutama. Pragunenud lumesild kukkus aga nende raskuse all kokku. Kolm eestlast - Tarmo Riga (43), tema naine Jane Riga (42) ning Allan Valge (36) - jäid lumelaviini alla. Ainsana pääses neljas eestlane Annemai Märtson. Hukkunute surnukehad leiti juuni lõpus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles