Riik ei aita Narva Eesti majal pankrotivara hulka kuuluvat hoonet soetada

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kogudusele kuuluv hoone Narvas Vabaduse tänaval.
Kogudusele kuuluv hoone Narvas Vabaduse tänaval. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Siseministeerium vastas Narva Eakate Liidu kuu aja tagusele pöördumisele, et ei saa aidata neil Aleksandri koguduse pankrotivara hulka kuuluvat hoonet soetada, kuna ministeeriumi eelarvesse ei ole selleks vahendeid ette nähtud.

Nimelt saatis Narva Eakate Liit juulikuu viimasel päeval nii Narva linnajuhtidele kui riigijuhtidele pöördumise, milles paluti neile maja soetamisel rahalist abi. Eakate kohtumispaigaks on praegu Narva Aleksandri koguduse maja aadressil Vabaduse 20, mis kuulub koguduse pankrotivara hulka ja läheb seega müümisele. Samas majas on lisaks eakate liidule seni tegutsenud ka Memento ja Eesti selts.

«Kuna meid ähvardab pankroti tõttu tänavale jäämine, siis pöördume viimases hädas teie poole suure palvega - aidata soetada see hoone Narva Eesti Majale kui meie katusorganisatsioonile, et me ei oleks viimased eestlased Narva linnas ja siin säiliks eesti keel ja eesti meel,» seisis eakate liidu esimehe pöördumise tekstis.

Kui linnavalitsuselt saadi kiirelt eitav vastus, siis nüüd saadi sarnane vastus ka siseministeeriumilt. «Siseministeeriumi eelarvesse ei ole paraku planeeritud vahendeid mittetulundusühingutele hoonete soetuse toetuseks, olgu siis tegemist pankrotivara või muu varaga,» vastas liidule siseminister Hanno Pevkur.

Minister soovitas MTÜ-l enne hoone soetamise otsustamist kaaluda, kas sellele leitakse tulevikus ka piisav rakendus ning suudetakse tagada ülalpidamiskulude katmine.

Ministeerium sovoitas pigem kaaluda majas tegutsevate MTÜde tegevuse jaoks optimaalse suurusega ruumide üürimise võimalusi. Ühtlasi soovitas ministeerium kontakteeruda ka näiteks Rooma-Katoliku Kiriku Narva Püha Antoniuse kogudusega, kellele kuulub üsnagi ruumikas hoone veidi eemal, aadressil Vabaduse 16.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles