Eesti toetas sissesõidukeelu saanud Jossif Kobzoni lubamist Euroopa Liitu

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jossif Kobzon
Jossif Kobzon Foto: RIA Novosti / SCANPIX

Itaalia andis Euroopa Liidult sissesõidukeelu saanud Vene riigiduuma saadikule ja estraadilauljale Jossif Kobzonile eelmisel nädalal viisa, et ta saaks tulla riiki vähiravile, mehe Itaaliasse lubamist toetas ka Eesti.

Itaalia välisministeeriumi teatel konsulteerisid ametnikud enne Kobzonile sissesõiduloa andmist kõigi Euroopa Liidu liikmesriikidega, kes andsid selleks nõusoleku.

Eesti välisministeeriumi pressiesindaja ütles Postimehele, et Itaalia võttis tõepoolest Kobzoni riiki lubamise asjus ühendust ka Eestiga. «Eesti otsustas humanitaarkaalutlustel Kobzoni Itaaliasse lubamist toetada,» ütles ta.

Juhul kui kasvõi üks Euroopa Liidu liikmesriik oleks olnud Kobzoni Euroopa Liitu lubamise vastu, ei oleks ta Itaaliasse ravile pääsenud. Kobzon tohib väljastatud viisa alusel viibida vaid Itaalias ja teistesse Euroopa Liidu liikmesriikidesse ta sõita ei tohi.

Euroopa Liit kehtestas Kremli poliitika ja Krimmi annekteerimise toetamise tõttu teiste seas sanktsioonid ka Jossif Kobzonile.

Arstid diagnoosisid Kobzonil seitse aastat tagasi eesnäärmevähi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles