MKM: Palo pole praamihankes sadama pakkumist odavamaks valetanud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine minister Urve Palo.
Endine minister Urve Palo. Foto: Sander Ilvest

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) teatel oli Tallinna Sadama pakkumus Väinamere Liinide omast 60 miljonit odavam ja endine minister Urve Palo pole pakkumiste maksumuse osas valetanud; ministeerium esitab lähiajal pakkujatele ametliku palve pakkumused avalikustada.

«Endise majandus- ja taristuministri Urve Palo ütlused põhinesid MKM-lt saadud sisendil, sealhulgas arvutustel, mille aluseks olevat valemit ei ole Väinamere Liinid vaidlustanud,» ütles majandus- ja kommunikatsiooni ministeeriumi avalike suhete osakonna juht Rasmus Ruuda BNS-ille.

«Juhime tähelepanu, et kõne all olevat valemit ja selle alusel saadud tulemit ei ole Väinamere Liinid vaidlustanud ei hankemenetluse ega ka pea aasta kestnud kohtuvaidluse jooksul,» lisas ta.

«MKM on valmis avalikustama nii Väinamere Liinide kui TS Laevad pakkumused, sealhulgas arvutuskäigud niipea, kui oleme saanud mõlemalt pakkujalt selleks kirjaliku loa. Saadame vastava päringu neile lähiajal,» rääkis Ruuda.

Vjatšeslav Leedole kuuluv laevafirma OÜ Väinamered Liinid andis esmaspäeval parvlaevahanget korraldanud endise majandus- ja taristuministri Urve Palo kohtusse, kuivõrd laevafirma hinnangul oli nende pakkumine parvlaevahankele Tallinna Sadama tütarfirmade omast isegi odavam.

Palo on eelnevalt öelnud, et Väinamere Liinide pakkumus oli Tallinna Sadama omast riigile 60 miljonit eurot kallim.

Nii Tallinna Sadam kui Väinamere Liinid kinnitasid eelmise nädala lõpus, et on valmis avalikustama praamihanke pakkumused, ent kumbki pole valmis astuma esimest sammu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles