Viljandi koolitulistaja end eeluurimisel otsesõnu süüdi ei tunnistanud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandis algas täna kohus Paalalinna koolis õpetaja tapnud noormehe üle.
Viljandis algas täna kohus Paalalinna koolis õpetaja tapnud noormehe üle. Foto: Aivar Aotäht

BNSi andmetel ei tunnistanud Viljandis Paalalinna koolis õpetaja maha lasknud noormees end eeluurimisel otsesõnu süüdi ja seetõttu tuli süüasi kohtus arutlusele üldmenetluses.

Ohvri sugulasi ehk kannatanuid esindav vandeadvokaat Margo Normann vastas reedese avaistungi eel BNSi küsimusele, miks läks süüasi üldmenetlusse, mitte näiteks lühimenetlusse, et «ega süüalune ju end nii väga süüdi ei tunnistanud».

Normann märkis, et kannatanutel on kavas esitada moraalse kahju nõue, kuid rõhutas samas, et ei saa süüasja rohkem kommenteerida, kuna kohtualune on alaealine ja kohus on kuulutanud protsessi kinniseks. Nii ei soovinud ta kommenteerida, millega noormees eeluurimisel relva kooli kaasa võtmist ja tule avamist selgitas.

BNSi andmetel on prokuratuuril siiski tõendeid, et koolitulistamise teema ei olnud süüalusele võõras.

Süüaluse kaitsja Mihkel Gaver ei soovinud istungi eel BNSile kommentaare jagada.

Tartu maakohtu Viljandi kohtumaja asus koolitulistamise süüasja reedel arutama kinniste uste taga. 16-aastane süüalune toodi politseikonvoiga kohtusse mõned minutid enne istungi algust ning nägu kapuutsiga varjanud süüdistatav astus raudus kätega kohtusaali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles