Uue pagulaskeskuse asukoht on endiselt kinnitamata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrandid.
Migrandid. Foto: SCANPIX

Kuigi riik kavatseb uue varjupaigataotlejate majutuskeskuse avada juba järgmise aasta alguses, on praeguseks endiselt kinnitamata, kus uus pagulaskeskus täpsemalt asuma hakkab.

Hoolekandeteenused ASi juht Maarjo Mändmaa ütles BNSile, et esialgu loodeti uue pagulaskeskuse asukoht lõplikult kinnitada septembri lõpuks, kuid otsuste tegemine seisab endiselt mitmete asjade taga. Näiteks on Mändmaa sõnul vaja teha veel mitmeid kinnisvara analüüse.

«Paari nädala jooksul peaks asi olema lõplikult selge,» arvas Mändmaa.

Hoolekandeteenuste AS on varasemalt öelnud, et üks võimalik pagulaskeskuse asukoht võiks olla Jõgeva vallas asuv Vägeva küla. Ka sotsiaalministeerium on teatanud, et uus majutuskeskuse rajatakse tõenäoliselt Vägevale.

Kõige ratsionaalsem lahendus oleks ministeeriumi hinnangul Vägeva erihooldekodu, kuna käimasoleva erihoolekandesüsteemi ümberkorralduste käigus jääks see hoone tõenäoliselt kasutuseta.

Rajatav keskus ei ole mõeldud Euroopa Liidu ümberasustamise ja -paigutamise kava järgi Eestisse saabuvate inimeste majutamiseks, vaid on eelkõige vajalik võimekuse kasvatamiseks seoses suurenenud igapäevarändega.

Riik kavatseb uue pagulaskeskuse avada järgmise aasta alguseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles