Politseinikul lasub süüdistus liigse vägivalla kasutamises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinik autojuhi joovet kontrollimas. Foto on illustreeriv.
Politseinik autojuhi joovet kontrollimas. Foto on illustreeriv. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Järgmise aasta aprillis peab Jõgeval astuma kohtu ette politseinik, kellel lasub süüdistus purjutaja suhtes liigse vägivalla kasutamises.

Kriminaalasja materjalidest nähtub, et sündmus leidis aset 2013. aasta aprillis, kui Jõgeva politseijaoskonna 36-aastane patrullpolitseinik täitis koos kolleegiga Jõgevamaal Tartu-Jõgeva Aravete maanteel tööülesandeid.

Süüdistuse kohaselt kontrollisid politseiametnikud peatatud sõidukis viibinud inimesi ja avastasid, et üks reisijatest oli alkoholijoobes. Politseiametnik otsustas ta kainenemisele viia. Süüdistuse kohaselt kasutas politseiametnik sealjuures mehe suhtes aluseta jõudu, mille tagajärjel sai kannatanu kehavigastusi.

Reedel panid menetluspooled Tartu maakohtus toimunud eelistungil paika, et kohus hakkab võimuliialduses süüdistatava politseiniku süüasja arutama järgmise aasta aprillis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles