Toilas jäi paadiõnnetuse tagajärjel mees kadunuks

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Päästeamet

Täna juhtus Toilas mereõnnetus, kui kolmeliikmeline keskealiste meeste seltskond koos paadiga ümber läks. Kaks meest päästeti, kuid üks on veel kadunud.

Täna kell 10.12 teatati häirekeskusele, et merel hakkab ümber minema paat, milles on kolm inimest. Päästjate sündmuskohale jõudes olid kalurid merelt juba kaks inimest ära toonud, ent paat oli põhja vajunud. Kadunuks jäänud mees ei oska päästetute sõnul aga ujuda.

«Kannatanutel polnud seljas päästeveste, mis seadis nende elu suuremasse ohtu,» sõnas päästetööde juht, Jõhvi operatiivkorrapidaja Ilja Andrejev pressiteate vahendusel. Ta manitses, et merel turvaliseks liiklemiseks tuleb enne sadamast lahkumist veenduda, et alus on heas tehnilises seisukorras ning alati tuleb arvestada ilmastikuga ja kanda päästevesti.

Esialgse info kohaselt olid ümberläinud paadis kohalikud kalamehed. «Kalurid arvavad, et neil on piisavalt kogemusi merel hakkama saamiseks ja ei vaja päästevesti, see segab neid, kuid loodus on ettearvamatu ja külm vesi teeb inimese ruttu liikumisvõimetuks,» selgitas Andrejev.

Politsei selgitas välja, et hädaabikõne tuli läbi mitme inimese ja minuteid hiljem, kuna hädasolnud inimesed helistasid oma sõbrale, kes kahjuks samuti kohe häirekeskusesse ei helistanud.

Päästjad tuletavad inimestele meelde, et hädas olles tuleb esimeses järjekorras helistada häirekeskusesse numbril 112, et pääste, kiirabi või politsei saaksid juba sündmuskohale sõitma ja õnnetust lahendama hakata. Hädaolukorras loeb iga sekund ja minut. Häirekeskusel on olemas otsekontaktid nii politsei, kiirabi, pääste kui ka vabatahtlikega.

Sündmusele reageerisid Toila vabatahtliku merepääste vabatahtlikud, Jõhvi, Kohtla-Järve ja Sillamäe päästemeeskonnad, lisaks Sillamäe päästepaat, kaks kiirabi, Jõhvi operatiivkorrapidaja, piirivalve kaater ning politseipatrull, kes kaasas ka piirivalve helikopteri.

Toila merepääste juhatuse liige Mehis Luus rääkis, et sündmuskohale jõudes olid ees juba kohalikud kalurid, kellele õnnetuse kohta esimesena info ka laekus. «Just sel hetkel tõmbasid kalurid paati teise ellujäänu ning suundusid kannatanutega kaldale, meie aga alustasime sündmuskohal otsingutega.» 

Tänavu on Eestis uppunud juba 31 inimest, neist seitse merel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles