Politsei video: lukustatud jalgratas on varastele kerge saak

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgrattad.
Jalgrattad. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Ehkki rattahooaeg hakkab lõppema, on politsei viimastel päevadel saanud mitmeid teateid varastatud jalgrataste kohta. Politsei jagab sotsiaalmeedias videot, mis tõestab, et isegi lukustatud jalgratas on varastele kerge saak.

«Olgugi, et ilmad lähevad külmemaks ja rattahooaeg hakkab lõppema, on politsei viimastel päevadel saanud mitmeid teateid kortermajade trepikodadest varastatud jalgrataste kohta. Ilmselt pole inimesed veel jõudnud oma kaherattalisi talveks kokku pakkida, kuid trepikotta jäetud ja isegi lukustatud jalgratas on varastele kerge saak,» teatas Põhja prefektuur oma Facebooki lehel.

Allpool olevast videost on näha, kui lihtne on lukustatud jalgratast varastada.

Vandaalitsemised ja rehvide vargused

Lisaks rattavargustele on viimasel nädalal probleemiks olnud sõiduautode kallal vandaalitsemine Lasnamäel. Näiteks on kas varguse eesmärgil või parkimiskoha pärast tekkinud tüli tõttu sisse löödud sõiduki esiklaase, lõhutud peegleid või kriibitud uksi. Sestap peaksid kohalikud elanikud silmad lahti hoidma ning kahtlast tegevust märgates helistama numbril 112. Korteriühistud võiksid aga mõelda turvakaamera paigaldamisele, et huligaanne tegevus saaks jäädvustatud.

Endiselt on pikanäpumeeste huviorbiidis sõiduautode rehvid ja veljed. Kui seni olid varaste lemmikuks Toyota Land Cruiserite varurattad, siis nüüd on nimistusse lisandunud ka Toyota RAV4, BMW X5 ja erinevate Audi mudelite veljed koos rehvidega. Vargust aitab politsei kinnitusel oluliselt raskendada see, kui varustada oma autorattad vargapoltidega ning valida parkimiseks alati hästi valgustatud ja läbikäidav koht.

Möödunud nädalal kirjutas politsei viimase aja kuriteotrendidest, mis politseile hetkel kõige rohkem muret teevad, ent mille ärahoidmiseks saab ka ise palju ära teha. Lisaks sõiduautode rehvide ja velgede varastamisele tõi politsei probleemsena välja sõidukitesse sissemurdmise ja uue iPhone 6-ga seotud petuskeemid.

Loe lisaks:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles