Kreemjas ürdikastmes kohake

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreemjas ürdikastmes kohake
Kreemjas ürdikastmes kohake Foto: Jaan Heinmaa

4 portsu
30 minutit

1 kg koha- või karpkalafileed
poole sidruni mahl
50 g võid vormi määrimiseks
1 dl kalapuljongit
½ dl valget veini
2½ dl kohvikoort
½ dl hakitud lehtpeterselli
½ dl hakitud murulauku
soovi korral 1 sl hakitud estragoni
soovi korral 1 sl hakitud basiilikut
kaunistamiseks tillioksi
serveerimiseks keedetud või aurutatud meelepäraseid aedvilju (porgand, roheline uba) ja/või kartulipüreed
 

Eelkuumuta ahi 170 kraadini. Patsuta fileed köögipaberiga kuivaks ning piserda üle sidrunimahlaga. Maitsesta soola ja pipraga. Lao fileed (kalapalad) ohtra võiga määritud ahjuvormi ja vala üle ¾ koguse kalapuljongi ja kogu veiniga. Küpseta kala 15–20 minutit. Kala peab jääma seest mahlane! Võta vorm välja ja hoia serveerimiseni fooliumi all soojas. Lisa ülejäänud kalapuljong kohvikoorele ning keeda, kuni kaste pakseneb pisut. Maitsesta soola-pipraga ning puista juurde hakitud maitseroheline. Serveerimiseks tõsta kalapala meelepärasele lisandile ja vala üle koorekastmega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles