Keskerakonna Valgamaa piirkond esitas esimehe kohale Savisaare ja Simsoni

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar ja Kadri Simson.
Edgar Savisaar ja Kadri Simson. Foto: Sander Ilvest/Urmas Luik

Keskerakonna Valgamaa piirkond otsustas tänaõhtusel koosolekul esitada erakonna esimehe kandidaatideks nii praeguse juhi Edgar Savisaare kui ka aseesimehe Kadri Simsoni.

Keskerakonna Valgamaa piirkonna esimees Endel Uppin ütles pärast koosolekut Postimehele, et otsus oli üldiselt üksmeelne. «Oli küll ka alternatiivne ettepanek, et esitame ühe kandidaadi, kuid see ei leidnud toetust,» nentis ta.

«Oleme demokraatlik erakond ja igal delegaadil peab olema võimalus valida,» põhjendas Uppin otsust. «Me ei tee sellest saladust, et Valgamaa piirkonnas on neid, kes toetavad Edgar Savisaart ja kahtlemata on ka neid, kes toetavad Kadri Simsonit, aga valikuvõimalus peab olema.»

Eile toimunud Keskerakonna Tartumaa piirkonna juhatuse koosolekul otsustati esimehe kandidaadiks esitada Edgar Savisaar. 

Keskerakonna XV kongress koguneb 29. novembril. Erakond valib kongressil esimehe, juhatuse, aukohtu esimehe ning revisjonikomisjoni liikmed. Kongressil annavad tehtust aru erakonna volikogu esimees, fraktsiooni esimees, aukohtu esimees, revisjonikomisjoni esimees ning erakonna eurosaadik. Samuti esineb erakonna esimees poliitilise ettekandega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles