Erivajadustega inimesed võivad saada uue kodu Vägeva lähistele

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vägeva Kodu.
Vägeva Kodu. Foto: Margus Ansu

Varjupaigataotlejatele lubatud Vägeva erihooldekodust välja kolivatele inimestele lubatakse ehitada uus kodu Jõgeva külje alla.

Kuna paljud inimesed soovivad juba täna Vägeva kodust lahkuda ja naasta oma kodukohta, otsustas AS Hoolekandeteenused, et Vägeval majutatakse edaspidi vastavalt vajadusele Eestisse saabuvaid varjapaigataotlejad.

Küll aga võib Jõgevamaa peagi saada uue erihooldekodu Vägevast napilt paarikümne kilomeetri kaugusel asuvas Siimustis.

«Meile oli meeldivaks üllatuseks kogeda, kuidas Vägeva elanikud on erivajadustega inimesed omaks võtnud ning peavad neid täieõiguslikeks kogukonna liikmeteks,» sõnas AS Hoolekandeteenused kommunikatsioonijuht Ave Lillemäe. Just sellisest positiivsest suhtumisest saadigi innustust, et Siimustisse uus kodu rajada.

Ettevõte kavatseb selle jaoks riigilt taotleda 3000 ruutmeetri suurust krunti Siimusti alevikus Tagametsa põikteest lõuna poole jäävast reformimata riigimaast.

«Oleme Jõgeva vallavalitsusse sooviga rajada Siimustisse kvaliteetse elukeskkonnaga kodu ööpäevaringset teenust vajavatele klientidele ka juba varem pöördunud, paraku saime siis oma taotlusele negatiivse vastuse. Loodame, et  nüüd, mil ka kohalikud elanikud on avaldanud valjuhäälset toetust sellele, et vallas säiliksid teenusekohad erivajadustega inimestele ja töökohad kohalikele, leiab vallavalitsus võimaluse meiega selles osas koostööd teha,» oli Lillemäe optimistlik.

Lähiaastatel kavandab ettevõte uute teenusekohtade rajamist üle Eesti, neist 320 Lõuna-Eestisse. Jõgevamaale on kavas luua 70 ja Tartumaale 180 kaasaegset ja kvaliteetset kliendikohta. Ainuüüksi Jõgevamaal on täna ligi 60 erivajadustega last vanuses 11-17 aastat, kes sooviksid tulevikus tõenäoliselt oma kodu lähedal ka teenust saada.

«Meie siiras soov ja lootus on, et kõik Vägeva kogukonna liikmed, kes valutavad südant oma kodukandis elavate erivajadustega inimeste pärast, oleksid meile jätkuvalt toeks ja abiks ka meie tulevikuplaanide elluviimisel Siimustis,» lausus Lillemäe. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles