Fotod: traagilises Poola surmaõnnetuses osales Eesti veok

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnetus Poolas.
Õnnetus Poolas. Foto: wspolczesna

Nädalavahetusel juhtus Poolas üliraske liiklusõnnetus, kus põrkasid kokku Eesti veok ja sõiduauto, surma sai kolm sõiduautos olnud inimest.

Möödunud laupäeva hommikul kella kuue paiku Poola meedia andmetel põrkas Poola kirdeosas Podcisóweki küla lähedal kokku sõiduauto ja Eesti firma OÜ VEA kirjadega veoauto. Sõiduauto keeras vastassuunavööndisse ning põrkas seal kokku rekaga.

Sündmuskohale saabusid tuletõrjujad, kes asusid päästma sõiduautos olnud inimesi. Paraku ei õnnestunud kolme inimese elu päästa ning nad surid sündmuskohal. Ränga õnnetuse tõttu oli teelõik viis tundi suletud. Vaata videot sündmuspaigalt.

Veoautot juhtis eestlane

Kuigi Poola meedia teatas, et veoautojuht on Läti kodakondsusega, kinnitas OÜ VEA tegevdirektor Eino Ruus Postimehele, et juht oli eestlane.

Ruus kuulis õnnestusest umbes veerand tundi pärast selle juhtumist. «Autojuht helistas mulle,» sõnas ta. «Veoautojuht on meil töötanud umbes viis aastat, ta oli kaine ja puhanud. Umbes tund aega pärast sõidu alustamist juhtus see avarii,» lisas Ruus.

Ruusi sõnul põhjustas õnnetuse Rumeenia registreerimismärgiga sõiduauto, mis kaldus teadmata põhjusel vastassuunda ja põrkus kokku veoautoga.

«Meie andmetel oli sõiduautos viis inimest. Kolm inimest surid, kaks toimetati haiglasse. Poola politseilt me täpsemat infot ei saanud, midagi ametlikku nad meile väljastanud ei ole,» sõnas Ruus.

Ta lisas, et autojuhile pole süüdistust esitatud. «Autojuht jõuab homme Eestisse, kannatada ta ei saanud, kuid on siiani šokiseisundis,» ütles Ruus.

Itaaliasse teel olnud veoauto esiots on katki ja auto seisab praegu Poolas. «Kui 40-tonnine veoauto ja ühetonnine sõiduauto kokku põrkavad, siis paraku suurem kannataja on sõiduauto, midagi teha ei ole,» tõdes Ruus.

OÜ VEA on teostanud rahvusvahelist autokaubavedu alates 1996. aastast. Peamiseks tegevusalaks on Eesti ja Euroopa Majandusühenduse riikide vaheline kaubatransport.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles