Megasuper bolognese kaste

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Megasuper bolognese kaste
Megasuper bolognese kaste Foto: Jaan Heinmaa

u 1,5 l

700 kg veisehakkliha (või kodust hakkliha)
3 väikesteks kuubikuteks lõigatud suuremat porgandit
3 hakitud suuremat sibulat
3 hakitud küüslauguküünt
125 ml oliiviõli
2 purki e 2 x 400 g hakitud konservtomateid
u 700 ml vett
350 ml viinamarjamahla
1 kaneelikang
2 loorberilehte
1–2 sl paprikapulbrit
1–2 sl Worchestershire’ kastet (soovi korral) või 2 sl ketšupit
soola-pipart maitse järgi
1 tl kuivatatud münti
 

Kuumuta suuremas kastrulis või pannil õli. Prae sibulaid, kuni need on kergelt kuldsed. Lisa küüslauk ja prae veel paar minutit. Seejärel pane pannile hakkliha, kaneelikang, paprikapulber, münt, kaste ja loorberilehed. Prae pannitäit seni, kuni liha hakkab pruunistuma. Kalla viinamarjamahl. Keeda u 5 minutit. Lisa porgandikuubikud, konservtomatid ja vesi. Maitsesta kaste soolaga. Ära kata kaanega! Lase kastmel keskmisel või väiksemal kuumusel u 1,5 tundi keeda. Jahuta ja pakenda karpidesse külmutamiseks.
Keeda kastemele lisaks spagette – saad lemmikroa pasta bolognese.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles