Pevkur: pagulaste uue jaotuskava kohta pole veel kuulda olnud

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pagulased kõnnivad Sloveenia sõdurite suunas pärast Horvaatia-Sloveenia piiri ületamist.
Pagulased kõnnivad Sloveenia sõdurite suunas pärast Horvaatia-Sloveenia piiri ületamist. Foto: SCANPIX

Siseminister Hanno Pevkur ütles, et praegu pole olnud kuulda, et Euroopa Liit kavatseks korraldada uut pagulaste jagamise vooru. 

«Meil on esmaspäeval siseministrite kohtumine – eks siis saab targemaks. Praegu ei ole olnud kuulda, et meil oleks vaja uut otsust teha, sest meil veel eelmine otsus, mis puudutas 160 000 inimest, on veel n-ö praktikas sisustamata. Seal jäi ju puhver, sest Ungari pidi ka olema algselt skeemis sees üle 40 000 isikuga ja kuna Ungari loobus, siis teatud puhver on otsuses olemas – Itaalias ja Kreekas kindlasti nii palju inimesi praegu rahvusvahelist kaitset ei taotle,» rääkis Pevkur valitsuse pressikonverentsil.

«Nii et elame-näeme, ärme kiirustame sündmustest ette. Aga jah, praegu ei ole kuulda olnud, sest tänane mandaat, mis Euroopa ministrite nõukogu poolt antud liikmesriikidele, peaks olema piisav, et edasi toimetada.»

Ka peaminister Taavi Rõivas kinnitas, et täiendavate otsuste vajadusest ei ole kuulda olnud.

Ühtlasi osutas peaminister, et talle tuli positiivse üllatusena Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare hiljuti välja öeldud seisukoht, et ka Eesti peab pagulasi aitama. «See on diametraalselt erinev Keskerakonna fraktsiooni senisest seisukohast,» osutas Rõivas ja avaldas lootust, et näeb edaspidigi opositsioonilt senisest mõistvamat suhtumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles