Maardu linnapeaks võib tõusta noor vasakparteilane

Dagne Mihkels
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valev Kald.
Valev Kald. Foto: Teet Malsroos/ Õhtuleht

Sadamatöölise, raketivägede ajateenija, elektriku, partorgi, kaadriülema ja linnapeana tegutsenud Georgi Bõstrov lahkus taevastesse kabinettidesse juba 15. oktoobril, ent linna valitsevad Maardu valimisliit ja Keskerakond ei ole seni suutnud uue linnapea isikus kokku leppida.

«Olukord on rahulik. Abilinnapea Rein Meel asendab, me määrasime eelmisel volikogu istungil ajutiseks kohusetäitjaks kuni uue linnapea valimiseni,» selgitas Harju Elule Maardu linnavolikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Väino Moor (61). Meelest sai kohusetäitja 27. oktoobril.

Linnas annab endiselt tooni Bõstrovi loodud Maardu valimisliit, millele kuulub 21-liikmelises linnavolikogus 13 kohta, Keskerakonnale 8. Et need kaks jõudu lõid eelmise aasta aprillis Maardu valitsemiseks koalitsiooni, on linnavolikogus unikaalne olukord – opositsiooni polegi.

Linnavolikogu liikmete arvates on üsna head šansid Maardu linnapeaks saada keskerakondlasel Vladimir Arhipovil ja vaid 31-aastasel Valev Kaldil, kes on Maardu valimisliidu tuumiku moodustava Vasakpartei juhtfiguur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles