Sotsiaalministeerium tahab võrdõiguslikkuse komisjoni ellu äratada

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sotsiaalministeerium tahab taas ellu kutsuda ministeeriumitevahelise komisjoni soolise võrdõiguslikkuse edendamiseks, mis loodi juba 2003. aastal, kuid ei ole 2004. aastast enam koos käinud.

Ministeeriumi kantsler Marelle Erlenheim saatis kõikidele ministeeriumidele ettepaneku soolise võrdõiguslikkuse töögrupi moodustamiseks. «Sobivaimate töögrupi liikmetena näen arendusjuhte või poliitikajuhte, kes tegelevad valdkondadega, kus on rohkem kokkupuuteid soolise ebavõrdsusega ja/või mille kaudu on võimalik parimal moel saavutada soovitavaid muudatusi,» lisas kantsler.

Kirjas seisab, et sotsiaalministeerium ei saa saavutada võimaluste võrdsustumist ilma teiste ministeeriumite toeta: «Sooliste stereotüüpide tekkimine saab alguse lastest, nende mängudest, koolist. Ei ole võimalik saavutada häid tulemusi tegeldes tagajärgedega, tuleb minna võimalikult lähedale algpõhjustele.»

Erlenheim kirjutab, et ebavõrdsusest annavad tunnistust muuhulgas naiste ja meeste palgalõhe, naiste suurem vaesus, meeste väiksem osakaal kõrghariduses ja meeste lühem eluiga. «See ei ole probleemiks ainult inimestele, kes tunnetavad oma ebavõrdset olukorda, vaid ka riigile. Väikese vananeva elanikkonnaga riigina on meil eriti tähtis väärtustada iga inimest, anda igaühele võimalus osaleda ühiskonnaelus parimal võimalikul moel,» osutas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles