Ööklubile pommiähvarduse teinud mees sai tingimisi vangistuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu kevadel Tartus asuvale ööklubile pommiähvarduse teinud mees sai tingimisi vangistuse.
Mullu kevadel Tartus asuvale ööklubile pommiähvarduse teinud mees sai tingimisi vangistuse. Foto: Jaanus Lensment

Tartu maakohus karistas lõppeval nädalal meest, kes tegi mullu kevadel Tartus asuvale ööklubile pommiähvarduse.

Kohus tunnistas 29-aastase Märdi kokkuleppemenetluses süüdi avaliku korra raskes rikkumises lõhkeseadeldisega ähvardades ja mõistis talle kaheksakuulise tingimisi vangistuse ühe aasta ja kuue kuu pikkuse katseajaga. Menetluskuludena tuleb mehel tasuda 691 eurot.

Lõuna ringkonnaprokuratuur süüdistab meest selles, et mullu ööl vastu 6. aprilli tegi ta Tartus Narva maantee tänaval asuvale ööklubile pommiähvarduse. «Mees helistas politsei lühinumbrile ning ütles, et ööklubis on pomm. Loomulikult reageerisid koheselt laekunud teate peale nii politsei kui ka päästeamet,» kommenteeris kriminaalasja kohtueelset menetlust juhtinud Lõuna ringkonnaprokuratuuri abiprokurör Allar Nisu BNS-ile.

Politseinikud piirasid hoone ümber ning päästeametnikud teostasid kontrolli. Lõhkeseadeldist ei avastatud.

«Sündmus leidis aset ööl vastu pühapäeva ehk ajal, kui ööklubis viibib reeglina palju rahvast. Hiljem tuvastasime, et politseisse helistanud mees viibis helistamise ajal sama ööklubi parklas ning jälgis toimuvat,» sõnas abiprokurör Allar Nisu. «Päris keeruline on mõista, kuidas ühe täiskasvanud inimese peas selline mõte üldse tekkida võib,» lisas prokurör.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viis läbi Tartu politsei.

Abiprokurör Allar Nisu sõnul on märkimisväärne ka fakt, et õiguskaitseasutustel on võimekust pommiähvarduse teinud isik üsna kiirelt välja selgitada. «Üldjuhul tuvastatakse teo toime pannud isik ruttu,» lisas prokurör.

Kohtuotsus on vaidlustatav 15 päeva jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles