Rüütel ei sõida Venemaale Jeltsini keskuse avamisele

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arnold Rüütel Boriss Jeltsini bareljeefi avamisel Tallinnas 2013. aastal.
Arnold Rüütel Boriss Jeltsini bareljeefi avamisel Tallinnas 2013. aastal. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Eesti endine president Arnold Rüütel otsustas, et ei sõida Venemaale Jeltsini keskuse avamisele, kuhu on teiste hulgas kutsutud ka näiteks Vladimir Putin ja George H.W. Bush.

Kuu lõpus avatakse Venemaal Boriss Jeltsini pärandile pühendatud keskus suursuguse üritusega, kuhu sai mitme mõjuka inimese kõrval kutse ka Eesti endine president Arnold Rüütel.

Oktoobri lõpus ütles Rüütel Postimehele, et ta on eelkutse kätte saanud, kuid toona ei olnud ta veel otsustanud, kas osaleda üritusel või mitte. Tema nõunik ütles täna aga Postimehele, et Rüütlil ei ole võimalik avamispeost osa võtta.

Avamisüritusele on kutsutud ka Venemaa president Vladimir Putin ja peaminister Dmitri Medvedev. Lisaks palju väliskülalisi: Bill Clinton koos abikaasa Hillaryga, George H.W. Bush, Prantsusmaa kunagine president Jacques Chirac, Ukraina endine president Leonid Kuchma, Poola pikaaegne president Aleksander Kwasniewski ja ka Briti endine peaminister John Major, samuti ka Valgevene ja Kasahstani riigipead.

25. novembril avatav Jeltsini keskus on pühendatud endise riigipea Boriss Jeltsini ajastule. Suurema osa keskusest võtab enda alla muuseum, ent ruumi jätkub ka raamatukogule, arhiivile, näitusesaalidele ja hariduskeskusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles