Aas viib haldusreformi ideed järgmisel nädalal kabinetti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arto Aas
Arto Aas Foto: Peeter Langovits

Riigihalduse minister Arto Aas viib oma ettepanekud haldusreformi osas valitsuskabinetti 19. novembril.

«Ettepanekuid esitletakse kabinetile järgmisel nädalal,» ütles rahandusministeeriumi pressiesindaja Armo Vask kolmapäeval BNS-ile.

Kui valitsuse liikmed annavad ettepanekutele oma põhimõttelise heakskiidu, koostatakse seadusettepanekud ning uue aasta esimestel kuudel saaks need valitsuses heaks kiita. Eesmärk oleks, et suveks oleks riigikogu haldusreformi paketi vastu võtnud.

«Oleme haldusreformi ettevalmistamisega jõudnud väga olulisse etappi. Novembrikuu jooksul tutvustan ekspertkomisjonis kokkulepitud reformi eesmärke, kriteeriume ja erandeid valitsuskabinetile. Edasine tegevuskava sõltub valitsuspartnerite seisukohtadest, aga loodetavasti ei hakka keegi protsesse pidurdama, mis seaks ohtu reformiseaduste vastu võtmise riigikogus 2016. aasta suveks,» ütles Aas.

Riigihalduse minister esitab kabinetile eelmisel nädalal oma töö lõpetanud ekspertkomisjoni raporti koos kõigi selles sisaldunud ettepanekutega. Sealhulgas soovitab Aas ka seada omavalitsuste moodustamisel põhikriteeriumiks minimaalselt 5000 elanikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles