Rein Kilgist kirjutatud raamat korjati lettidelt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatu peakangelane on Rein Kilk.
Raamatu peakangelane on Rein Kilk. Foto: Jaanus Lensment

Täna korjati raamatupoodidest ära ärimees Rein Kilgi tehingutest pajatav raamat «Kaval Kilk ja kaksteist lolli».

Rahva Raamatu turundusjuht Airi Ilisson-Cruz kinnitas Postimehele, et raamatuäri sai täna Rein Kilgi advokaadibüroolt nõudekirja raamatu müümine lõpetada seoses raamatu kirjastaja Raamatuvägi OÜ vastu esitatud nõuetega. Raamat jõudis müügil olla vaid mõne päeva.

«Vältimaks võimalikke nõudeid Rahva Raamatu vastu, pidasime õigemaks antud raamatu müük peatada kuni vaidluse lõpuni,» lisas turundusjuht.

Raamatu «Kaval Kilk ja kaksteist lolli» autorid on Tarmo Teeväli ja Jaano Martin Ots. Viimane ütles Postimehele, et ka temani on kuuldused raamatu müügilt võtmise kohta, kuid ta ei teadnud kella kahe ajal veel, miks seda tehti. 

Kilk: sellel laimul on ainult üks eesmärk

Kilk saatis lõpuks teisipäeva hilisõhtul põhjenduse, miks ta nõudis raamatu müügilt eemaldamist, toonitades, et see raamat on laim ja sellel laimul on ainult üks eesmärk.

«Usun, et eelkõige on raamatukauplused kui väga soliidsed asutused ise huvitatud, et igasugu sopp nende õilsaid riiuleid ei reostaks,» märkis ta kirjalikus vastuses. «Teiseks on sellel laimul ainult üks eesmärk - mõjutada kohtute tegevust täna käimasolevates kohtukaasustes, mille lahendid tulevad juba lähiaegadel. Veenda üldsust ja seeläbi kohtusüsteemi milleski, milleks puudub alus.»

Küsimusele, mida ta sellest raamatust arvab, vastas ärimees, et arvata saab millestki, millel on mingi sisu ja mille eest ollakse valmis võtma vastutust. «Juba ainuüksi fakt, et selle «raamatu» kirjastamiseks on loodud eraldi projektikehand, mis on registreeritud mõned kuud tagasi, ilma osakapitali sissemakseta ja mille osad on tänaseks juba võlgade katteks arestitud, annab aimu, millist «vastutust» ollakse valmis selle «raamatu» eest võtma,» nentis Kilk, toonitades, et tegemist on vastutustundetu laimuga.

Samuti tõi Kilk välja, et raamatu üks autoritest, Jaano Martin Ots, on tema jaoks täiesti tundmatu isik. «Töötas vist Hans H. Luige juures?» pakkus ta. «Igatahes ei pidanud ta vajalikuks minuga selle üllitise ettevalmistamisel kordagi ühendust võtta, rääkimata mingite kommentaaride küsimisest.»

Tarmo Teeväli oli aga kunagi tema töötaja. «Tema toonastest «vägitegudest» on palju kirjutatud ja neid pole siin mõtet korrata,» sõnas Kilk, et tegemist on kriminaalkorras süüdimõistetud kurjategijaga. «Nähtavasti on ta lisaks selle varatu projektikeha eest vastutuse kandmisele valmis veel tulevikus teisigi kampaaniaid enda kandma võtma. Sellisel rollil on ka oma nimetus. Mitte ilmtingimata «autor»,» lisas Kilk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles