Kerge kanasupp

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kerge-kanasupp
Kerge-kanasupp Foto: Jaan Heinmaa

4–6 portsu

400 g riisi- või munanuudleid
1 sl taimeõli
1–2 küüslauguküünt
1 laimi kooreosa, ainult roheline osa
1 laimi mahl
u 3 dl kookosepiima
3 dl kanapuljongit, kontsentraadist või kuubikust
1 tl kalakastet (fish sauce)
200 g kana rinnafileed, suupärasteks paladeks lõigatud
2 dl külmutatud herneid
soovi korral 1 punane tšillikaun, seemned eemaldatud ja hakitud
 

Valmista nuudlid pakendil oleva juhise järgi, nõruta ja aseta külma vette (nii takistad nuudlitel edasi küpsemast). Kuumuta potis õli ning prae selles kiirelt küüslauk ja tšilli. Vala sinna kookospiim, kanapuljong, kalakaste ning laimimahl ja -koor. Aja supp keema ja lisa kana. Kuumuta 3–5 minutit, kuni kanatükid küpsed, kuid veel pehmed ja mahlased. Liialt keetes muutub kanafilee tuimaks ja pisut vintskeks. Viimasena lisa herned ja nuudlid. Lase kanasupp korraks keema, eemalda potist laimikoor, maitsesta vajadusel soola-pipraga ja serveeri kohe.

Hüva nõu: Võid lisada supi sisse ka peotäie külmutatud maisi, värskeid šampinjone, külmutatud kukeseeni. Proovi praadida enne küüslaugu lisamist õlis 20 cm jupp õhukeselt viilutatud porrut. Samuti saad jälle “uue” supi, kui lisad tšilli asemel supisse pisut punast karripastat ning asendad kana hoopiski forellifileega. Roheline sibul, ingver ja koriander lisavad supile võlu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles