Palts süüdistab Seli hämarates tehingutes

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Palts
Tõnis Palts Foto: Egert Kamenik / Postimees

Suurettevõtja Tõnis Palts avaldas sotsiaalmeedias pöördumise, milles süüdistab reedel riigikohtus lõplikult süüdi tunnistatud Eesti Olümpiakomitee presidenti ja Tallinna Sadama nõukogu endist esimeest Neinar Seli mitmetes majanduslikult segastes tehingutes ning Eesti spordiavalikkuse alandamises.

«Neinar Seli, kui Sa nende tehingute pealt ise raha ei saanud, siis Sa oled ju lihtsalt loll!» ütleb Palts, rääkides ühe Vene ettevõtte valimisest Tallinna Sadama terminali operaatoriks ja 20 miljonit eurot maksma läinud kai ehitamisest Paldiki sadamasse.

«Palun räägi, miks Sa surusid läbi terminali operaatoriks Venemaa firma, millele ma kirjutasin üle 10 loogilise vastuargumendi. Riik ja Eesti ettevõte said pügada üle paarikümne miljoni euro. Räägi, miks Sa lasid tuttaval ehitusfirma juhil Paldiskis kalluriga vette 20 miljonit eurot kallata, olgugi, et ma olin vastu,» küsib Palts.

«Sa tegid otseselt kahju teadlikult kümneid miljoneid. Juhan Parts võttis riske, et hoida võimalikult kaua võimalikult palju Eesti ettevõtlusele vajalikke lennuliine elus. Tegelikult läks ka tänu Sinule Saaremaa praamide hange puusse. Sa blokeerisid seda seni, kuni Juhan oli minister. Pärast läks nii kiireks, et Palol ei olnud võimalik seda enam korralikult läbi viia,» osutas Palts.

«Peale selle olete Te alandanud juba aastaid spordirahvast. Te olete nad muutnud teie almustest sõltuvateks. Juhan Parts tegi mõistliku ettepaneku korjata kõik dividendid riigieelarvesse ja sealt eraldada spordile paar miljonit juurde kultuuriministeeriumi rea pealt,» kirjutas Palts. «Selline sahmerdamine läbi riigiettevõtete on kasulik Reformierakonnale valimistel häälte ostmise läbi selitamiste kaudu,» leidis Palts.

«Juba siis kui Te varastasite Tartu politseist paarkümmend tuhat krooni oma sõbra sünnipäeva läbiviimiseks oleks pidanud spordiavalikkus Teile vee peale tõmbama. Te kannate endas reformierakondlikku jõmmi kultuuri ja see on tõsine probleem. Selle kaudset mõju on isegi Norras täheldatud,» lõpetas Palts oma pöördumise.

Tõnis Palts on osalenud poliitikas Res Publica ja hiljem Isamaa ja Res Publica ridades, kuulunud riigikogu X koosseisu ning töötanud Tallinna linnapea ja rahandusministrina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles