Galerii: Haapsalus toimus meeleavaldus massiimmigratsiooni vastu

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) Läänemaa osakond korraldas täna Haapsalus Kesklinna parklas meeleavalduse valitsuse migratsioonipoliitika ja pagulaste vastuvõtmist korraldava MTÜ Pagula tegevuse vastu.

Sõna said Mart Helme, Monika Helme, Henn Põlluaas, Maria Kaljuste, Olavi Tutt, Hardi Rehkalt EKREst ja Georg Kirsberg Vabaerakonnast.

Mart Helme ütles meeleavalduse avakõnes, et just nende erakonna tulemus on see, et hetkeseisuga pagulased ei taha Eestisse tulla. «See on tänu sellele, et oleme järjekindlalt üle Eesti korraldanud meeleavaldusi ning öelnud välja, et me ei soovi siia võõraid sellises koguses, mis ei võimaldaks meil enam säilitada Eestit Eestina.»

EKRE Läänemaa ringkonna juhatuse liikme Monika Helme sõnul tingis meeleavalduse MTÜ Pagula tegevus, kes edendab tema sõnul pagulaste sissetoomist Haapsallu. «Selja taga smugeldamine ja sahkerdamine pole kohalikele inimestele meelt mööda,» ütles Monika Helme.

Pärast meeleavaldust toimus Taksi pubis kõnekoosolek, kus oli võimalik kohtuda riigikogu EKRE fraktsiooni liikmetega.

Miitingust võttis osa hinnanguliselt üle 200 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles