Eesti üheks parimaks kabetajaks kuulutati 10-aastane tüdruk

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti üheks parimaks kabetajaks kuulutati 10-aastane tüdruk.
Eesti üheks parimaks kabetajaks kuulutati 10-aastane tüdruk. Foto: Tiit Mõtus

Tallinnas Paul Kerese Malemajas toimus täna Eesti Kabeliidu ja Euroopa Kabekonföderatsiooni aastalõpu pidulik vastuvõtt parimate kabetajate autasustamiseks ja toetajate tänamiseks. Noormeestest kuulutati parimaks Hendrik Tamm ning neidudest vaid 10-aastane Jõgeva Kabeklubi esindaja Triinu Jalg.

Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvarti sõnul on Eesti kabeelu aastaid olnud väga vilgas just rahvusvahelisele tööle, Tallinn on olnud Euroopa kabepealinn alates 2007. aastast, mil siin on asunud Euroopa Kabeföderatsiooni peakontor, kirjutas Eesti Kabeliit pressiteates.

«Eesti kabetajad on tugevad mitte ainult võistluste korraldajatena, vaid ka mängijatena ja tänane tunnustusüritus kinnitab, et meil on palju heal tasemel mängijaid ning kabe kandepind on lai,» lisas Kõlvart.

Eesti Kabeliidu presidendi Tarmo Tulva sõnul saab liit 2015. aastale tagasi vaadates rõõmu tunda paljude aktiivsete inimeste kaasalöömise üle Eesti kabeelus.

«Koostöös treenerite ja lapsevanematega suutsime edukalt korraldada Euroopa noorte meistrivõistlused Tallinnas, viia Eesti täiskasvanute meistrivõistlused Narva ja Jõgevale ning saata suure hulga noori mängima rahvusvahelistele tiitlivõistlustele,» rääkis Tulva.

Noorte tulemused kinnitavad tema sõnul, et Eesti on jätkuvalt tugev tegija nii mängijate osas kui ka võistluste korraldajatena.

«Hea meel on tõdeda, et parimate hulka on lisandunud uus noor tegija, kellelt ootame kindlasti suuri tulemusi ka järgnevatel aastatel,» lisas Tarmo Tulva.

Eesti Kabeliit (EKL) on Eesti kabeklubisid ühendav katusorganisatsioon, mis on ka Eesti Olümpiakomitee liige. EKL on ka Ülemaailmse Kabeföderatsiooni liige ja Euroopa Kabe Konföderatsiooni asutajaliige.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles