Eesti suursaadik Türgis asub kaitseministeeriumi asekantsleriks

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseministeerium.
Kaitseministeerium. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Riigikantselei avaliku teenistuse tippjuhtide valiku komisjon tunnistas kaitseministeeriumi kaitsepoliitika asekantsleri konkursil parimaks Eesti suursaadiku Türgis Miko Haljase, kes asub sellele ametikohale 1. veebruarist.

Miko Haljas on praegu Eesti Vabariigi suursaadik Türgis, Aserbaidžaanis ja Liibanonis. Välisministeeriumi pikaajalise töötajana on Miko Haljas juhtinud rahvusvaheliste organisatsioonide ja julgeolekupoliitika osakonda ning olnud Balkani riikide, Ameerika Ühendriikide ja Kanada lauaülem.

Ta on teeninud Eesti riiki teise sekretärina suursaatkondades Helsingis ja Washingtonis ning aastatel 2006-2010 oli ta suursaadik Ungaris, Horvaatias ja Sloveenias, teatas kaitseministeerium.

Haljas on lõpetanud Tallinna tehnikaülikooli ja Eesti Diplomaatide Kooli. Riigikaitse valdkonnas on ta läbinud kursusi NATO kaitsekolledžis ja Clingendaeli Rahvusvaheliste Suhete Instituudi Haagis, samuti osalenud kõrgematel riigikaitsekursustel.

Kaitsepoliitika asekantsleri ülesanne on osaleda Eesti julgeolekupoliitika väljatöötamisel ning arendada rahvusvahelist kaitsealast koostööd. Asekantsler juhib kaitseministeeriumi nn poliitikablokki, kuhu kuuluvad poliitika planeerimise, NATO ja Euroopa Liidu ning rahvusvahelise koostöö osakonnad.

Kaitseminister Hannes Hanso sõnul oli Miko Haljas väga hea ja pädev kandidaat kaitsepoliitika asekantsleri ametikohale.

«Olen kindel, et Haljas saab oma suurte diplomaatiliste kogemuste ja teadmisega eeskujulikult panustada meie riigikaitse arengusse. Tema esimeseks kõige olulisemaks tööülesandeks on põhjalik ettevalmistus NATO Varssavi tippkohtumiseks eelseisval suvel,» ütles Hanso

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles