Politsei, päästjad ja pommirühm otsisid Harku vallas kõva paugu põhjust

Dagne Mihkels
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästekomando väljakutsel
Päästekomando väljakutsel Foto: Ardi Truija

Täna õhtul kell 21.13 said päästeamet ja politsei mitu väljakutset Harku valda Murastesse, kus kõva pauk põhjustas inimestes paanikat. Pärast põhjalikku otsimist ei leitud midagi ohtlikku; tõenäoliselt oli tegu pürotehnikaga.

Põhja päästekeskuse pressiesindaja Barbara Lichtfeldti sõnul kirjeldas üks helistaja, kuidas tema maja lähedal kõlas väga kõva kärgatus, mis pani maja klaasid klirisema ja isegi laual olnud tassi põrandale kukkuma. Päästekeskus reageeris väljakutsele suurte jõududega – teele läksid Keila, Lilleküla päästjad, Muraste vabatahtlikud ja päästeameti demineerimisgrupp, kuna antud info põhjal võis karta mingi lõhkekeha plahvatust. Kohale läks ka mitu politseiautot.

Päästjad rääkisid mitmete kohalikega, kes kirjeldasid pisut erinevalt, kust suunast täpselt pauk tuli. Kõik arvatavad kohad otsiti läbi, kuid siiani pole midagi leitud. Kontrolliti ka sadamat ja Suurupi tuletorni.

Päästekeskuse pressiesindaja märkis, et kuna aastavahetuseni on jäänud vaid paar päeva, siis võib arvata, et tõenäoliselt oli tegu mingit sorti pürotehnikaga.

Päästeamet paneb inimestele südamele, et pürotehnika ja ilutulestiku kasutamisel tuleks kinni pidada ohutusnõuetest. Kindlasti tuleks jälgida, et oma tegevusega ei seataks ohtu inimesi ja hooneid, arvestada võiks ka inimeste meelerahuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles