Ministrid: tugev riik algab tegusast kodanikust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isamaa ja Res Publica Liidu ministrid Jaak Aaviksoo, Siim Kiisler, Helir-Valdor Seeder ja Tõnis Lukas.
Isamaa ja Res Publica Liidu ministrid Jaak Aaviksoo, Siim Kiisler, Helir-Valdor Seeder ja Tõnis Lukas. Foto: Peeter Langovits

Eesti ministrid teatasid ühispöördumises, et toimiv kodanikuühiskond ja tugev riik algab tegusast kodanikust.

«Eesti ajalugu on sellele parim tõestus, sest oma riik sai alguse tegusatest kodanikuühendustest. Laulukoorid, karskus- ja haridusseltsid kasvatasid Eesti vaimueliiti, nii riigimehi kui majandusteadlasi,» kirjutasid nad.

Ministrite hinnangul hoiavad tänased kodanikuühendused alal piirkondade elujõudu, elavdavad kultuuri-, spordi- ja hariduselu, annavad hoogu väikeettevõtluse arengule.

«Mida tegusam on kodanik, seda rikkam on riik, seda kõige laiemas tähenduses. Kodanikualgatus ja -julgus määrab aja kulgu, kujundab kodukandi ja riigi nägu,» arvasid nad. «Tugev kodanikuühiskond ei teki aga iseenesest, vaid nõuab nii riigi kui kodanike ühist pingutust.»

Ministrid kutsusid kodanikupäeva tähistamiseks kõiki institutsioone, organisatsioone ja asutusi üles korraldama kodanikunädalal, mis sel aastal kestab 22.-26. novembrini, teemakohaseid aktuseid, viktoriine, näitusi, väitlusi, kohtumisi, esseevõistlusi jne ning nendest osa võtma ja oma panust andma oodatakse iga Eesti inimest.

Selle aasta kodanikupäeva motoks on «Tegus kodanik on riigi rikkus».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles