TV3 video: eestlane viibis Hurghada rünnakust vaid meetrite kaugusel

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egiptusest Eestisse saabunud turist Margit.
Egiptusest Eestisse saabunud turist Margit. Foto: Väljavõte videost

Täna varahommikul Egiptusest saabunud eestlased olid Hurghada hotelli rünnakust küll kuulnud, kuid ei lasknud hirmul võimust võtta, seda enam, ees ootas kojulend.

Ühele Hurghadast saabunud eestlannale näitas üks kohalik egiptlane  pilte sündmuskohalt. Tema sõber oli nimelt politseinik, kes ründajaid tulistas. Naise sõnul oli fotodel üks terroristidest vigastatud ja teine surnud. Pildi näitaja ütles, et ründajad tulid surma otsima. «Neil on arusaam, et kui nad ära surevad, siis peale seda tuleb alles igavene elu,» rääkis naine.  

Rünnak leidis aset Bella Vista hotellis. See on populaarne ka eestlaste seas. Üks eestlane viibis tulistamisest koguni kümne meetri kaugusel, kuid ei soovinud seda kommenteerida.

Osa eestlasi kinnitas, et sellise rünnaku pärast ei jätaks nad siiski Egiptusesse minemata, sest sarnaseid asju võib juhtuda ka mujal.

Egiptuse Punase mere äärses kuurortlinnas Hurghadas pussitas kaks arvatavat mässulist reedel hotellis kolme välisturisti - kaht austerlast ja rootslast.

Politseinikud avasid Bella Vista hotelli ründajate pihta tule, tappes ühe ja haavates raskelt teist mässulist. Rünnak nurjati, lisasid korrakaitsjad.

«Turistid sai noahaavu, ent nende seisund on stabiilne,» ütles tervishoiuministeeriumi pressiesindaja Khaled Megahed.

Ründajad olid relvastatud «nugadega», teatas politsei. Siseministeeriumi andmete kohaselt oli üks ründajatest õpilane Kairo eeslinnast Gizast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles